woensdag 26 maart 2008

Witte Choco op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Choco(chocoladepasta) op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag wou ik eens het recept geven voor witte choco(chocopasta).
Mijn kinderen zijn er dol op,je moet er wel een beetje mee oppassen,dit is wel een dikmaker.Maar af en toe jezelf verwennen mag wel.
Het recept:
500gr witte chocolade
200ml zonnebloemolie
500gr boter

Bereiding:
- Breek de chocolade in kleine gelijke stukjes en smelt deze op een licht vuur of au bain marie
- De boter in kleine stukjes in een kom verdelen en deze dan zacht en luchtig kloppen met de mixer
- Voel met je pink om de temperatuur van de chocolade te meten
- De chocolade mag niet warmer zijn dan je lichaamstemperatuur
- Roer regelmatig in de chocolade om een gelijkmatige warmte te hebben
- Giet de gesmolten chocolade in een dunne(!) op de zachte boter terwijl je verder blijft kloppen
- Op het laatste de zonnebloemolie voorzichtig(!) toevoegen om de choco zacht te kunnen houden in de koelkast
- Mix nog één maal goed door
- Laat een nacht opstijven in de koelkast
- De chocopasta kan je 3 a 4 weken bewaren in de koelkast
Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com gaan,daar geef ik gratis kookadvies.
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: