Aangezien het paasvakantie en weekeinde is veronderstel ik dat iedereen wat meer tijd heeft om te koken.
Vandaar het recept voor scones.Vers gebakken scones op een regenachtige zater of zondag vind ik het einde.
Het recept:
- 350 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 1,5 decilter melk of karnemelk
- 100 gram roomboter
- 75 gram rozijnen
- zout
- een roomijsschep of 2 eetlepels
- Vet de bakplaat in met een klein beetje boter of leg er een stuk bakpapier op
- Was de rozijnen even onder koud stromend water
- Vet de bakplaat in met een klein beetje boter of leg er een stuk bakpapier op
- Deeg
- Smelt de boter in een pan op een klein(!) vuur.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, een beetje zout en de gesmolten boter.
- Mix de (karne)melk en het ei in een aparte kom.
- Meng ongeveer 3/4 van het ei/melk-mengsel met het meelmengsel en mix dit goed.
- Voeg de rozijnen toe
- Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
- Maak met de ijsbolletjestang of twee lepels kleine deegballen.
- Leg de deegballen op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
- Bestrijk de deegballen met de rest van het ei/melk-mengsel.
-
- De scones zijn in 15 minuten goudbruin
Sam
www.keukengeheim.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten