zaterdag 29 maart 2008

Scones op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scones op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Aangezien het paasvakantie en weekeinde is veronderstel ik dat iedereen wat meer tijd heeft om te koken.
Vandaar het recept voor scones.Vers gebakken scones op een regenachtige zater of zondag vind ik het einde.
Het recept:
  • 350 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1,5 decilter melk of karnemelk
  • 100 gram roomboter
  • 75 gram rozijnen
  • zout
  • een roomijsschep of 2 eetlepels
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (voor gas- en elektrische oven) of 225 graden Celsius voor een hetelucht oven.
    • Vet de bakplaat in met een klein beetje boter of leg er een stuk bakpapier op
    • Was de rozijnen even onder koud stromend water
  • Deeg
    • Smelt de boter in een pan op een klein(!) vuur.
    • Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, een beetje zout en de gesmolten boter.
    • Mix de (karne)melk en het ei in een aparte kom.
    • Meng ongeveer 3/4 van het ei/melk-mengsel met het meelmengsel en mix dit goed.
    • Voeg de rozijnen toe
    • Kneed het mengsel met de hand tot een samenhangend deeg.
    • Maak met de ijsbolletjestang of twee lepels kleine deegballen.
    • Leg de deegballen op de bakplaat en druk ze een beetje plat.
    • Bestrijk de deegballen met de rest van het ei/melk-mengsel.
    • De scones zijn in 15 minuten goudbruin
    Als je nog vragen hebt ben ik de hele dag beschikbaar op www.keukengeheim.com
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: