woensdag 26 maart 2008

Kip met Witlof op Keukengeheim


Hallo mensen,
Vandaag het recept voor kip met witloof.Op het eerste gezicht lijkt dit recept veel werk maar in realiteit is het niet zo.
Je hebt gewoon een paar handelingen te doen,voor de rest heb je er geen omkijken naar.Op een zacht vuur laten garen en af en toe met de saus bedruipen,meer is er niet aan.
Het recept:
1kg witloof
25gr boter
50cl slagroom
bloem
1 braadkip
sap van 1 citroen
Kruid de kip met peper en zout(ook binnenin)en haal ze door de bloem. Laat de boter smelten in een stoofpot en braad de kip langs alle kanten bruin. Leg het deksel op de pan en laat nog 45 minuten op een zacht(!)garen. Snijd het witloof fijn en schik het rond de kip. Laat verder bakken. Voeg na 15 minuten de room toe, breng aan de kook en laat dan zachtjes verder pruttelen. Breng op smaak en ga na of de kip gaar is. Net voor het opdienen het citroensap toevoegen in de pot,roer even om en dien op.
Als je nog vragen hebt kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag online kookadvies.
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: