zondag 30 maart 2008

Brocoli-Gehaktschotel op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brocoli en Gehaktschotel op Keikengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een super lekkere ovenschotel.Het is een beetje werk maar het resultaat mag er zijn.Je kan de brocoli vervangen door bloemkool als je daar zin in hebt.
De trouwe bezoekers van www.keukengeheim.com weten dat we de laatste tijd volop bezig zijn om de site te vernieuwen.Wel het is bijna zover.Morgen gaan we de online testfase in.Tijdens de volgende week kunnen jullie opmerkingen en suggesties doorgeven.Meer info volgt morgen.
Het recept:

  • 1 grote broccoli
  • *700 gr aardappelen
  • *500 gr gehakt( varkens-kalfs)
  • *100 gr geraspte kaas
  • *350 ml melk
  • *boter
  • *peper, zout,nootmuskaat
  • *ui
  • *teentje knoflook
  • *25 gr bloem

  • Kook de aardappelen gaar en maak met wat melk, boter, peper zout en nootmuskaat een puree.
    Hak de ui en de knoflook fijn en meng met het gehakt. Bak het geheel in wat boter door steeds te omroeren.
    Maak de broccoli schoon en kook deze gaar.
    Maak ondertusse een witte roux, laat 25 gr boter smelten en voeg dan 25 gr bloem toe, blijven roeren met de garde tot je een glad mengsel bekomt, voeg dan 250 ml melk toe. Ook wat nootmuskaat voor de smaak. Voeg de uitgelekte broccoli bij de saus.
    Neem een ovenschotel en leg er de puree in, daar boven het gehakt en dan de broccoli met saus.
    Strooi wat geraspte kaas over het geheel en plaats deze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De schotel is klaar wanneer de kaas gesmolten is.

    Smakelijk

    Sam
    www.keukengeheim.com

    Geen opmerkingen: