dinsdag 20 mei 2008

Italiaanse meatballs +prijsvraag op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Meatballs+prijsvraag op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag het recept voor een recept dat oorspronkelijk door Italiaanse immigranten in New-York werd gemaakt en daarna zijn weg terug naar Italie heeft gevonden.De omgekeerde weg dus.
Je kan nog steeds meedoen aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com (win mijn eerste boek!).Verder vind je daar inspiratie voor het avondeten bij de dagschotels.Je ook de hele dag gratis terecht op www.keukengeheim.com voor culinair advies.
Het recept:
750 gr rundergehakt
50 gr broodkruim(chapelure)
1 theelepel oregano
peper
2 theelepels zout
1 ei
3 eetlepels olijfolie
9 dl tomatensaus
450 gr spaghetti van een goed merk
geraspte kaas(parmezaan)



Bereiding:


Vermeng het gehakt, het broodkruim, de oregano, peper en zout, maak het aan met het ei en maak van het gehakt ballen van ± 3 cm. Bak de ballen in een ruime koekenpan in 2 eetlepels olie goudbruin; schep het overtollige vet af.
Voeg de tomatensaus toe en kook de ballen al roerend hierin. Draai het vuur lager en laat het gehakt 10 minuten afgedekt sudderen.
Kook de spaghetti in een ruime pan water met zout beetgaar. Laat uitlekken en meng er de rest van de olie door. Schep de pasta over in een verwarmde schaal en verdeel er de gehaktballen en de saus over.
Serveer met geraspte kaas.
Veel kookplezier!
Sam

Geen opmerkingen: