Maak kans om het eerste Keukengeheimboek te winnen en doe mee aan de prijsvraag op www.keukengeheim.com!
Hieronder vind je een uitreksel uit het boek over maatjes.
MAATJES
Verse maatjes zijn een echte delicatesse.Helaas worden er maar al te dikwijls ingevroren haringen van het jaar daarvoor als verse maatjes verkocht.
Een vers maatje smaakt en ruikt naar zee en niet naar levertraan.
Je kan ze uit het vuistje eten,in salades verwerken of op een stuk vers stokbrood leggen met fijngesneden ui en zwarte peper als lichte lunch
Tip:als de maatjes er olieachtig uitzien zijn ze te oud.
Tip:draai wat vers gemalen zwarte peper op een maatje,de haringsmaak komt zo nog meer tot z'n recht
Kruidentip:dille,peterselie,bieslook
Groententip:groene en witte boontjes,tomaten,kropsla,veldsla,witloof,ui
Saustip:Yoghurtsausje:recept:meng 5 eetlepels volle yoghurt met een scheutje room zodat de yoghurt wat vloeibaarder wordt,doe er een eetlepel gehakte dille bij en kruid met peper en zout.Geef apart bij de maatjes met groene boontjes,kropsla en stokbrood
Wijntip:Sauvignon-Blanc: Sancerre, Pouilly-Fumé of Touraine,ijskoude pils,jonge jenever,aquavit,vodka
Singletip:doe een eetlepel mayonaise in een slakom,kkdat met een fijngesneden lenteui en een ½ appel( granny smith is goed); zSnij 2 maatjes in grote stukken en meng die er ook onder.Leg wat gemengde groene sla ( dat kan je zo kopen) op een bord en schep er de maatjes op.Nog wat zwarte peper en je hebt een lekker en snel slaatje
Veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com
Geen opmerkingen:
Een reactie posten