maandag 26 mei 2008

Haring bakken + prijsvraag op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haring bakken +Prijsvraag op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vanaf vrijdag ligt mijn eerste boek in de winkels.Dit boek behandelt 15 vissoorten.De bedoeling is dat het een reeks van 10 boeken wordt waarin je een heleboel praktische tips vind.Je kan dit boek tot het einde van de week winnen als je aan de prijsvraag meedoet op www.keukengeheim.com.
Hieronder een uitreksel over haring:

HARING (vet)


Haring behoort tot de famlie van haringachtigen zoals sardines en ansjovis.Je kan wel zeggen dat het smakelijke familie is.


Het merendeel van de gevangen haring wordt bewerkt tot zure of ingeblikte produkten.Slechts 1/5 van de vangst kan tot maatjes verwerkt worden.

Maatjesharing is haring die nog geen hom of kuit heeft gevormd.

Haring wordt het hele jaar door gevangen.Maatjes of Hollandse nieuwe is verkrijgbaar vanaf half mei tot einde juli

Behalve als maatjes en zure haring wordt haring dikwijls gerookt of gebakken gegeten.

In haring zitten er veel omega-3 vetzuren

BAKKEN

We spreken over verse haringen van ongeveer 20 centimeter.Je kan ook panharing gebruiken

Verse haring kan je het beste gewoon bakken,zo komt de smaak het beste tot zijn recht.

Wentel de haring in bloem en bak hem in een mengeling van boter en zonnebloemolie.6 minuten langs elke kant op een middelhoog ( gasstand 4) vuur is voldoende.

Tip: wrijf de haring eerst in met grof zeezout voor je hem in de pan legt.

Tip: je kan de haring bakken en bewaren voor 's anderdaags,met wat vers stokbrood en boter is hij dan op zijn best.

Koop nooit haringen die naar iets anders dan de zee ruiken, niet verse haring heeft een bittere smaak en is echt niet lekker.

Haring met ajuin (ui)saus:recept:

bak de 2 haringen zoals hierboven beschreven;ondertussen snij je 2 uien in schijfjes
Stoof voor de saus de uien in een mengsel van gelijke delen olie en boter aan.
Voeg een takje tijm, een blaadje laurier en 50 gram suiker toe.
Laat de boter goed kleuren, maar verbrand ze niet.
Blus met 1 deciliter witte azijn, bevochtig met 1 deciliter water en kruid met peper en zout.
Bind de saus eventueel met wat aardappelzetmeel en werk af met een scheutje citroen en gehakte peterselie.

Tip:je kan de peterselie vervangen door gehakte dragon

Groententip:aardappel in de schil,aardappelsla en puree,witloofsla,waterkers


Wijntip:Muscadet,Sauvignon blanc,pils,jenever,vodka,aquavit

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: