vrijdag 18 april 2008

Asperge-tips op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperge-tips op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Zoals jullie waarschijnlijk weten is het het asperge seizoen aangebroken.
Hier wat nuttige tips
-Asperges moetn kraken als je ze tussen je vingers rolt
-Asperges moeten ongeveer 22 cm lang zijn
-Van asperges moet je niet meer dan 1 cm afsnijden aan de onderkant
-Dun of dik,recht of krom,de smaak blijft hetzelfde.De rechte zijn wel duurder
-Schillen doe je van boven naar onder,je begint 2 cm onder de kop
-Asperges moet je zo koel mogelijk bewaren.Je wikkelt ze best in een vochtige handoek en leg ze in de koelkast
-Houdbaarheid is 3 dagen,daarna drogen ze uit
-Als je asperges koopt en het snijvlak is uitgedroogd zijn ze niet vers meer.
-Leg de asperges een uur op voorhand in koud water,daarna schillen ze beter
-Groene asperges hoef je niet te schillen,snij de paarse onderkant weg
-In asperges zit aspargine,deze stof is goed voor leverstoornissen,nieren,jicht,chronische reuma,hartkloppingen en lage bloeddruk
Als jullie nog vragen hebben surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik de hele dag GRATIS culinair advies.Stel je vraag en je krijgt binnen 3 uur een antwoord via mail.
Prettig weekeinde en veel kookplezier!
Sam
www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: