zaterdag 5 april 2008

Vlaamse Karbonaden op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Karbonaden op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag mensen,
Het is vandaag een gure dag.Voor mij altijd een aanleiding om de gezeligheid thuis te bevorderen met een lekkere stoofpot.
Ik maak die 's morgens zodat je die daarna alleen maar zachtjes hoeft op te warmen.Ik ben ook verzot op de geur van een stoofpot die 's morgens al staat te pruttelen.
Jullie weten het mischien nog niet,mijn website www.keukengeheim.com is volledig vernieuwd.Neem eens een kijkje.
Het recept:

1000 g rundstoofvlees
100 cl geuze of een ander bier
6 uien
2 sneetjes wit brood
1 takje thym
1 blaadje laurier
0.5 bosje peterselie
15 g bloem
2 eetlepels bruine suiker
1 cl azijn
2 eetlepels mosterd
50 g boter
peper
zout

De uien schillen en in ringen snijden. De peterselie spoelen.

De boter verhitten in een stoofpan. Het vlees aan alle kanten laten korsten. Het vlees uit de pan scheppen.

De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn. Bestrooien met bloem. Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

Het bier toevoegen. Blijven roeren tot het kookt.

Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn. Zout en peper toevoegen.

Het deksel op de pan leggen. Gedurende 1 uur laten sudderen.

De sneetjes brood met mosterd bestrijken. Het brood op de saus leggen. Nog 1,5 uur laten sudderen.

Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.

Een prettige zondag en veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: