maandag 21 april 2008

Asperges a l'Italiano op Keukengeheim

Asperges a l'Italiano op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag nog een aspergerecept maar dan gebakken.Dat word veel gedaan in Italie en Spanje.Hiervoor worden meestal de groene asperges gebruikt.
Ik vind het lekker voorgerecht maar ook bij een stukje gebakken kalfsvlees of vis kan dit perfect.
Neem ook eens een kijkje op mijn website www.keukengeheim.com waar je heel veel recepten vind.Je kan ook online kookadvies vragen als je een probleem hebt in de keuken of gewoon een recept zoekt.
Het recept:

Voor 4 personen:
2 bundels asperges(groene)
olijfolie van goede kwaliteit
truffelolie(moet niet)
geraspte parmezaankaas
peper en zeezout (liefst uit de molen)

Stappen

De asperges schillen en in een pan op middelmatig vuur gaarsudderen in olijfolie, gekruid met peper en gemalen zeezout. Zo behoudt de groente optimaal haar smaak en blijven de stengels al dente (beetgaar). De asperges op vier borden leggen en besprenkelen met enkele druppels truffelolijfolie. Naar eigen smaak bestrooien met fijngemalen parmezaan.

Eventueel kan je er nog wat Rucola bijgeven,de notensmaak van Rucola past goed bij de asperges

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: