woensdag 9 april 2008

Bloemkool&Kaassaus op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool in Kaassaus op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Op mijn website(www.keukengeheim.com) krijg ik regelmatig vragen over eenvoudige klassieke gerechten zoals bloemkool in kaassaus.Hieronder vinden jullie de juiste bereidingswijze

Het recept voor kaassaus:
- 40 gram boter
- 40 gram bloem
- 750ml koude halfvolle melk
- peper en zout
- nootmuskaat
-60 gram emmenthaler
Laat de boter smelten op een laag vuurtje en voeg de bloem al roerend toe. Het mengsel wordt droog. Niet laten bruinen! De melk beetje bij beetje toevoegen en enkele minuten laten koken. Haal van het vuur en roer er de kaas dooor.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

Het recept voor de bloemkool:

- 0.5 dl melk
- 1 bloemkool
- Zout en peper
- nootmuskaat
- 50 cl kaassaus
Vul een grote pan voor de helft met koud water. Voeg de melk toe en wat zout en breng aan de kook. Verwijder intussen het blad en de stronk van de bloemkool. Leg de hele bloemkool, de stronk naar beneden in het kokende water en laat met het deksel op de pan 8 tot 10 minuten koken. Laat de bloemkool goed uitlekken. Leg de bloemkool op een schaal en giet er wat van de kaassaus over. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat. Serveer de rest van de saus apart.
Als je nog vragen hebt surf dan even naar www.keukengeheim.com,daar geef ik gratis online kookadvies.
Veel kookplezier!
Sam

Geen opmerkingen: