zaterdag 19 april 2008

Asperges met Gerookte Zalm op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asperges met Gerookte Zalm op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Ik kan maar niet genoeg krijgen van asperges :o).
Vandaar dit recept:

4 p.

  • 16 asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm in 2 gesneden
  • kervelpluksels

  • Voor de dijonnaise:
  • 1 dl water
  • 1/2 dl witte wijn
  • 5 eidooiers
  • 500 gram boter
  • Peper en zout
  • Citroensap
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • Bereiding:
  • Zet de asperges op in koud licht gezouten water en breng ze tot aan het kookpunt.
  • Als de asperges het kookpunt bereikt hebben, zet je het vuur af en laat je de asperges staan.
  • Haal ze uit de kom en dep ze droog op een servet.
  • Leg ze op een bord en schik er de twee stukjes gerookte zalm op (1 net achter de punten en 1 achteraan).

  • Kook witte wijn en water in een pannetje, doe er een snuifje zout bij en reduceer het tot 1/4.
  • Laat even afkoelen.
  • Smelt de boter.
  • Voeg de eidooiers bij het vocht en klop dit op een middelmatig vuur op totdat de dooiers gaan binden.
  • Doe er dan onder voortdurend kloppen de boter bij beetjes bij. Er moet een dikke mayonaiseachtige saus ontstaan.
  • Doe er af en toe een klein beetje koud water bij, in totaal 3 eetlepels.
  • Als alle boter is opgenomen, brengen we de saus op smaak met wat zout, citroensap en de mosterd. Let op dat de saus niet te heet wordt anders schift ze.
  • Schik de saus tussen de twee plakjes zalm en werk af met de kervelpluksels.
  • Tip:als je deze saus te moeilijk vind kan je een simpele mosterdsaus maken.
    Breng 2 deciliter room zachtjes aan de kook.Doe er een schep mosterd bij en laat pruttelen op een zacht vuurtje tot je vind dat de saus dik genoeg is.Doe er enkele druppels citroensap bij en kruid met peper en zout.
    Als je nog vragen hebt over dit of een ander recept kan je even naar www.keukengeheim.com surfen,daar beantwoord ik de hele dag jullie culinaire vragen.
    Prettige zondag en veel kookplezier.
    Sam
    www.keukengeheim.com

    Geen opmerkingen: