dinsdag 8 april 2008

Aglio,Olio e Peperoncino op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti Aglio,Olio e Peperoncino op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Zolas jullie waarschijnlijk al weten heb ik een voorkeur voor gerechten die eigenlijk uit armoede zijn geboren in vroegere tijden
.Schaarste zorgde er voor dat mensen zeer puur moesten koken.
De Zuid-Italiaanse keuken is daar een voorbeeld van.Deze pasta is echt de meest eenvoudige maar wat mij betreft de beste!
Het recept:

250 gram goede spaghetti - 3 lookteentjes - 2 kleine of 1 grote chilipeper - olijfolie - zout

Bereiding:
Zet een pot met 2 liter water op het vuur en breng aan de kook. Als het water kookt doe je de pasta er in.

Kijk op de verpakking hoelang de pasta moet koken,dat verschild van fabrikant tot fabrikant , dat heeft te maken met de hardheid van het graan waar de pasta mee gemaakt is.

Zet een pan met een hoge boord op het vuur ( gasstand 3 ) en giet er een flinke scheut olijfolie in .

Als de olie licht verwarmd is doe er dan de gesneden look bij , laat 3 min. garen , roer af en toe om.

Doe er nu de fijngesneden chilipeper in en laat nog 3 minuten warmen , doe er nu flink wat zout in .

Je pasta moet nu klaar zijn , giet in een zift en laat uitlekken .

Doe de pasta in de pan met de look en roer goed om zodat alles goed vermengd is .


Tips : zet het vuur nooit te hoog als je de look bij de olijfolie doet , de olie mag zeker niet te heet zijn anders verbrand de look en dat is echt vies .

Je kan op dit gerecht flink wat parmezaan strooien , naargelang je smaak.

Als je dit als hoofdgerecht eet kan je hier een gemengde sla bij geven of wat gegrilde groenten .

Je kan even naar de volledig vernieuwde www.keukengeheim.com surfen voor meer kookadvies.

Veel kookplezier en tot morgen!

Sam

www.keukengeheim.com


Geen opmerkingen: