donderdag 10 april 2008

Viscurry op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curry van Victoriabaars op Keukengeheim Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Vandaag een spicy gerecht.Buiten de Ialiaanse is de Thaise keuken een favoriet van mij.Ik hou van de diepte van de Thaise keuken,niet alleen maar pikant maar ook rijk aan smaak.
Het recept:

Per 4 p:

1 ui, fijngesnipperd
50 g zonnebloemolie
1 cm verse gemberwortel, geraspst
200 g basmati
500 g victoriabaarsfilet
1 el groene Thaise currypasta
200 ml kokosmelk
1 chilipeper
3 lentuitjes

Bereidingswijze:
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Olie verhitten, ui en gember 1 min fruiten. Rijst toevoegen en 1 min meebakken, 300 ml water erbij schenken en aan de kook brengen.
Vis in stukken snijden en op rijst leggen zodra de korrels vrijwel al het water hebben opgenomen.
Currypasta losroeren met kokosmelk en over de vis gieten.
Pan met deksel erop in midden van oven ca 10 min laten garen.
Peper en bosui in ringetjes snijden en hiermee de viscurry garneren.

Opmerkingen

Je kan ook een andere witte vis gebruken.
Thaise currypasta vind je in de meeste supermarkten

Als je vragen hebt over dit of een ander gerecht kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen waar ik de hele dag gratis online kookadvies geef.

Veel kookplezier!

Sam

www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: