Vandaag het recept voor een onvervalste klassieker.Dit gerecht is wat in ongebruik geraakt maar mits op de juiste manier klaargemaakt toch wel een lekker gerecht.
Het recept:
2 sinaasappels
4 kleine eendenborstfilets
½ pot gevogeltefond (lacroix)
2 eetl cognac of cointreau
2 takjes tijm
2 eetl roomboter
met citrustrekker reepjes schil van de sinaasappel trekken.
sinaasappel dik schillen en de partjes tussen de vliezen uitsnijden.
oven voorverwarmen op 175°C.
met scherp mes ruitpatroon in velkant kerven.
fond, schilletjes, cognac of cointreau en tijm in steelpannetje op hoog vuur tot de helft laten inkoken.
in koekenpan 1 eetl boter verhitten. de eendenborstfilets met velkant naar beneden 4 min. bakken, omkeren en dan nog eens 3 min.
vlees uit de pan met zout en peper bestrooien en in de hete oven in 5 minuten rosé laten braden.
van bakvet 3 eetl door ingekookte fond roeren. partjes sinaasappel erdoor scheppen. takje tijm verwijderen.
van het vuur 1 eetl koude boter door saus roeren.
vlees in schuine plakken snijden en opdienen op (in de magnetron) voorverwarmde borden.
Voor vragen over dit of een ander recept kan je even naar de vernieuwde www.keukengeheim.com surfen,daar geef ik de hele dag GRATIS online culinair advies
Prettige dag en tot morgen
Sam
Geen opmerkingen:
Een reactie posten