dinsdag 29 april 2008

Klassieke Lamsbout op Keukengeheim

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klassieke Lamsbout op Keukengeheim
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
Voor de meesten onder jullie is het een verlengd wekeinde,waarschijnlijk hebben jullie wat meer tijd om uitgebreid te koken.Vandaar het recept vandaag voor een lekkere lamsbout.
Dit en nog veel andere recepten staat op www.keukengeheim.com(je kan het daar ook afprinten).Je kan ook jouw recept insturen,dat wordt dan geplaatst met jouw naam.Je kan me daar de hele dag vragen stellen als je een recept zoekt,een kookprobleem hebt of gewoon culinaire informatie wil.
Het recept:
Aantal personen : pers.
Boodschappenlijst
Moeilijkheid : +++++
Duurtijd : 1u 0 minuten
Afbeelding : loading

1 lamsbout van 1,5 kg (uitgebeend, bot meevragen)
125 gr boter
1 teentje knoflook
2 eetlepels fijngehakte peterselie
versgemalen peper
zout
6 zongedroogde tomaten op olie
2 eetlepels bloem
½ eetlepel fijngehakte tijm
½ eetlepel fijngehakte oregano
2 dl rode wijn
1 dl citroensap
enkele takjes munt
enkele takjes rozemarijn




1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Meng 50 g boter met 1 geperst teentje knoflook, peterselie, zout en peper.
3. Verdeel de kruidenboter over de binnenkant van het vlees.
4. Snijd de tomaten in reepjes en verdeel ze erover.
5. Bind de lamsbout op met keukentouw. Leg het vlees in de braadslede en strooi de bloem, de tijm en de oregano erover. Leg het bot erbij voor de smaak. Verdeel 50 g boter in vlokjes over bet vlees.
6. Zet de lamsbout in het midden van de oven en braad deze rondom bruin in 25 minuten.
7. Verwarm de wijn, 2 dl water en het citroensap en giet dit bij de lamsbout.
8. Braad nog ca. 30 minuten en bedruip het vlees af en toe.
9. Haal de lamsbout uit de braadslee. Dek bet vlees even af met aluminiumfolie en laat 5 - 10 minuten rusten zodat de vleessappen goed door het vlees verdeeld worden.
10. Zeef het braadvocht boven een steelpan. Laat het braadvocht 10 minuten zachtjes inkoken.
11. Voeg 1 theelepel fijngehakte muntblaadjes en ½ theelepel gehakte rozemarijnblaadjes bij de saus, klop van de warmtebron af 25 gr boter door de saus en maak deze op smaak af met peper en zout.
12. Serveer het vlees in plakken met de saus.

Opmerkingen

TIPS : Hier kan je rozemarijn - aardappelen of een gratin dauphinois bijgeven en veel groenten of een uitbundige gemengde sla .

Nu is het vlees rosé , als je het wat meer doorbakken wil bak het dan 5 a 10 min . langer .Smakelijk!
Sam

www.keukengeheim.com

Geen opmerkingen: